Lust på distans

Långdistansförhållanden har aldrig varit lätta men nu ser det ut som forskningen har gjort framsteg som åtminstone kommer att underlätta ett av problemen med att inte kunna umgås på nära håll. Det ser ut som att vi kommer att genomgå ytterligare en sexuell revolution genom att kunna vara intima utan varandras fysiska kontakt!

Redan nu kan par som inte vistas i samma stad eller land, eller ens kontinent, se och tala med varandra genom olika appar som tillåter videosamtal, vilket fram tills för bara några år sedan hade verkat vara rena rama science fiction fantasin. Tack vare ett stort utbud av sexleksaker kan man även ha kul på egen hand, eller genom att vara i kontakt med varandra via datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Fenomen som fått egna namn som “sexting” innebär att man istället för telefonsex kan chatta och texta lustfyllda meddelanden till varandra här och nu, men nu tar forskningen ytterligare ett steg framåt.

Stimulerande appar

En av de många innovationerna inom området är appar där man genom

vibratorer som distansstyrs kan ge sin partner njutning på håll. Genom att koppla upp sig via Bluetooth kan partnern styra den vibrator man själv använder och till och med bestämma intensiteten genom volymknappen. Detta ger ett inslag av spänning och överraskning och utgör ett lustfyllt sätt att hålla kontakten på avstånd.

Fjärr-intimitet – den nya vetenskapen

Allteftersom människor över hela jordklotet använder sig mer och mer av internet som ett sätt att umgås och hålla kontakten på är det ganska naturligt att den sexuella sidan också intresserar. På engelska har man till och med en term på denna typ av forskning,

“teledildonics”, vilket man skulle kunna översätta “fjärrdildonik” och innebär att man med hjälp av fjärrstyrda avbildningar av de sexuella organen kan ge och ta emot njutning. Här har man tagit steget längre och vill utveckla kopior av partnernas könsorgan som via elektroder och sensorer kan stimuleras på olika sätt, och som sedan upplevs av den andre på avstånd. Produkterna är långt ifrån färdiga, men det tekniska kunnandet är i princip komplett och allt som behövs nu är finanser och finkalibrering genom test.

Den sensuella synen

Det finns många andra exempel på hur tekniken främjar sexuella innovationer, till exempel robotar som kommer att kunna utföra akten och sex-spel som man kommer att kunna få njutning av på håll. Ytterligare en gadget som redan finns på marknaden är en typ av

virtuella glasögon som tillåter bäraren att vistas inne i olika miljöer på ett realistiskt sätt. Man kan till exempel spela spel på ett mycket mer naturtroget sätt och det ser ut som att man verligen befinner sig i fantasivärlden. På liknande sätt kommer man att kunna “gå in” i porrfilmer, i stället för att bara betrakta dem på en platt skärm.