Unga vuxna ligger allt mindre.

Forskning om sex

Är du ute efter den senaste forskningen om sex? Allt eftersom att samhället blir mer och mer öppet börjar vi se allt fler nya synsätt på sex. Det som förut ansågs vara en psykologisk störning anses idag vara en normal genre inom sex, ja BDSM syftar vi där på. Vi kan också se att forskningen på sex går också från att vara fokuserad på mannen och hur mannen ska bli tillfredsställd till att ha en större förståelse för hur kvinnan ska få njuta hon med. Dessutom har forskningen också börjat bli mer inkluderande och inte bara fokusera på samlag mellan en cis-man och en cis-kvinna, alltså sådant sex som sker mellan en biologisk man och en biologisk kvinna.

Delad njutning är dubbel njutning.

Till exempel har industrin för sexleksaker nu gått från de stereotypiska synsätten hur en sexleksak ska se ut. Det handlar inte längre om att utforma en vibrator utan att istället se hur en kvinna kan få maximal njutning utan med en sexleksak i en annan form. För män har detta inneburit att sexleksaker som ska stimulera prostatan har börjat bli allt mer accepterad och uppmuntrad eftersom det kan minska risken för prostatacancer. Men sexleksaker för analstimulans är förstås inte bara för män utan det finns även ett utbud för kvinnor likaså. Man kan därför nu köpa sexleksaker med gott samvete eftersom det finns något för både män och kvinnor. Kanske är sexleksaker ännu viktigare för de som är millenials eller till och med de som är födda så sent som på 90-talet de med i mest behov av sexleksaker: forskning visar nämligen att unga vuxna ligger mindre än tidigare generationer. Detta menar forskarna beror bland annat på sociala medier som skapar en stress och oro och därmed sänker lusten för samlag. Unga vuxna tar också antidepressiva medel i högre utsträckning.

Flera positiva hälsofördelar med sex

Visste du att sex gör dig smartare? Det är förstås inte bara den enda fördelen med att ha sex. Vid samlag så utsöndras även kärlekshormonet oxytocin vilket får en att känna sig lugn, känna närhet och trygghet till den andra personen. Samlag gör även att man får en bättre självbild och självkänsla. Många kanske har hört också att det är en form av konditionsträning eftersom svettproduktionen och pulsen sätts igång men en vanlig samlagsakt är enbart i 17 minuter. Om du inte är beredd att ligga i lite längre så kanske du ska komplettera sexakten med en löpning efteråt för att verkligen få till den där motionen som behövs. Forskning visar att den perfekta mängden antal samlag i veckan för att ett par ska känna optimal samhörighet är en gång i veckan. Mer än så kommer inte att göra paret lyckligare. Dessutom spelar det ingen roll gällande åldern utan både unga och äldre mår lika bra med den siffran om hälsan kan tillåta det. Gällande singlar så visar forskning att de flesta singlar hellre har sex i ett fast förhållande är med något engångsligg.